Sturekatten är ett mysigt och hemtrevligt cafè från 1700-talet med tillhörande brödbod och ett eget bageri där alla deras godsaker bakas och tillagas.

 

Historia och atmosfär;

Sturekatten ligger idag i det som en gång var ägarinnan Anna Skog och hennes syster Hildegards privata lägenhet. De flyttade in år 1941. Många av de möblerna som finns på Sturekatten idag har systrarna samlat ihop under en lång tid.

Själva caféet är fördelat på två våningar. Under caféet ligger bageriet och på samma plan, innan man kommer upp till caféet, hittar man bödboden.

På Sturekatten härskar ett glatt överdåd av stilarter så som Karl Johan, rokoko, 60-tals möbler med viss svensk accent och mycket mer ända fram till nutid.

Cafée-rummen har sin personliga stämning med tavlor över väggarna, virkade dukar på borden, vackra prydnadsföremål i hyllor samt sköna soffor att njuta sin fika i. Personalen går klädda i traditionella svarta eller vita kläder med vackra spetsförkläden utanpå.

Under sommaren kan man njuta sin fika på uteserveringen i vitmålade järnsoffor med vitmålade järnbord.

Utbud;

I cafeét erbjuds ett stort utbud av olika tårtor och bakelser, pajer, konditoribitar, bullar och wienerbröd, varma och kalla mackor samt både varma och kalla drycker så som kaffe, te, läsk, juice m.m.

Brödboden;

I brödboden finner du allt som vi har att erbjuda. Dit kan man ringa och göra beställningar eller bara titta förbi och passa på att ta med sig vårt goda bröd hem. Förutom mat- och kaffebröd finns finns där även drycker att köpa hem, små chokladaskar i söta presentförpackningar, tårtdekor, m.m. Det är värt att ta sig en titt där inne.

Öppettider;

Cafeét är öppet alla dagar i veckan (må-fr 8.00- 20.00, lö 9.00- 18.00, sö 11.00- 18.00).

Adress och telefonnummer;

Sturekatten ligger på Riddargatan 4, tunnelbanestation Östermalmstorg uppgång Grevturegatan.

Telefonnummer: 08- 611 16 12

 

Välkomna till Sturekatten!!